Keukens Breda

Waterontharders: Wat zijn ze en waarom zou je er een moeten kopen?

Water is een essentieel element in ons dagelijks leven. We gebruiken het om te drinken, te koken, te wassen en onze huizen schoon te houden. Maar niet alle water is hetzelfde. In veel delen van de wereld hebben mensen te maken met “hard water,” en dit kan leiden tot verschillende problemen in huis. Hier komen waterontharders in beeld. Een waterontharder kopen bij wateronthardersws.nl is hier de oplossing voor.

Wat zijn waterontharders?

Een waterontharder is een apparaat dat is ontworpen om de mineralen die verantwoordelijk zijn voor hard water te verwijderen. Hard water bevat meestal hoge concentraties van calcium en magnesium, wat kan leiden tot kalkaanslag en andere problemen in huishoudelijke apparaten en leidingen. Waterontharders werken door deze mineralen uit het water te verwijderen voordat het je huishouden binnenkomt.

Hoe werken waterontharders?

Waterontharders werken meestal met behulp van een proces genaamd ionenuitwisseling. In de waterontharder zit een harsbed dat geladen is met natriumionen. Wanneer hard water door de harslaag stroomt, worden de calcium- en magnesiumionen uitgewisseld voor natriumionen. Hierdoor wordt het water ontdaan van de mineralen die verantwoordelijk zijn voor de hardheid.

Na verloop van tijd raakt het harsbed verzadigd met calcium en magnesiumionen en moet het worden geregenereerd. Dit gebeurt door een zoutoplossing (pekelwater) door het harsbed te laten stromen. Het zout zorgt ervoor dat de calcium- en magnesiumionen van het hars worden gespoeld en vervangen door natriumionen, waardoor het harsbed opnieuw klaar is om hard water te verzachten.

Waarom zou je een waterontharder moeten kopen?

Het aanschaffen van een waterontharder kan om diverse redenen een verstandige keuze zijn voor huishoudens die te maken hebben met hard water. Allereerst biedt het bescherming aan huishoudelijke apparaten zoals waterverwarmers, vaatwassers en wasmachines. Hard water kan namelijk kalkaanslag veroorzaken, wat de efficiëntie van deze apparaten vermindert en hun levensduur verkort. Met een waterontharder kunnen deze problemen worden voorkomen, waardoor de apparaten langer meegaan en efficiënter werken. Bovendien vereist hard water vaak intensiever schoonmaakwerk, omdat het kalkaanslag achterlaat op glazen, kranen, douchekoppen en tegels. Dit kan leiden tot het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Met zacht water is schoonmaken veel gemakkelijker en kost het minder tijd en moeite, omdat er geen kalkaanslag meer ontstaat.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *